Dushi’s uit Nederland op bezoek!

9474_10203753277887000_4593662277311655041_n

Afgelopen week was het dan eindelijk zover! M’n vriendinnen Lieke en Anita kwamen vanuit het koude Nederland een weekje bij mij op vakantie! Ondanks de onhandige timing van een keelontsteking die ik vorige week vrijdag kreeg, heb ik bleekscheten Anita en Lieke die zaterdag opgewacht bij ‘t Chogogo resort om ons weekje samen te beginnen met een diner voor drie bij Tinto! We zijn – nadat de meiden zich even hebben opgefrist – doorgegaan naar mijn ‘prachtige’ studentenhuis en m’n lieve vriendinnetjes thuis. Ze vielen meteen met hun neus in de boter, want Guus, Suus en Iloon waren al van verre te horen uit Ilona der studio, waar ze gezellig met ze 3tjes in bed zaten te geiten. Na een rondleiding door m’n huis en studentenkamer – inclusief kakkerlakken en onzichtbare vloer door alle kleren – was het tijd om een dansje te wagen bij Bermuda!

Erg lang hielden we dit niet vol, zij vanwege de vliegreis en ik vanwege m’n keelontsteking, dus zijn we op tijd gaan slapen en heb ik ze de dag erna opgehaald om ze mee te nemen naar ’t eerste strand: Porte Marie! Een heerlijke dag gehad inclusief een lunch, snorkelen, verbranden, zwemmen en met als afsluiter een etentje met de meiden en Ilona bij Chill.

Maandag tot en met woensdag moest ik helaas gewoon werken, maar in de avonden konden we lekker uit eten gaan samen en heb ik dinsdagmiddag vrij gekregen zodat we naar Punda konden gaan. Daar gegeten bij Plasa Bieu de beroemde lokale vreetscheur waar typische gezette Curaçaose vrouwen staan te roeren in grote pannen en je een stevige maaltijd voorzetten. Hierna zijn we nog even naar de struisvogelfarm geweest bij St. Jorisbaai en hebben de dag afgesloten met een etentje bij Chogogo en een lange hottub-sessie. Helaas geen hottub voor onszelf, omdat in een van de twee hottubs een lekkere drol was gelegd… Wel gezellig mede Chogogo-gangers leren kennen!

Woensdag eten we altijd met de mannen van Berg Altena, zo ook deze woensdag. Door al het bezoek waren we dit keer met 12 mensen en dus in plaats van koken hebben we chinees afgehaald. ’t Eten was wat minder, maar de biertjes smaakten heerlijk en ’t was erg leuk dat de meiden m’n vriendenclubje hebben leren kennen. Woensdag is Cabana avond en ondanks de regenbuien tussendoor, was het een super toffe avond. Heel leuk om het door de ogen van Anita en Lieke te zien, Cabana begon voor mij al normaal et worden, maar ik waardeer het weer des te meer!

Na een nachtje van 5 uur slaap, vertrokken we donderdagochtend om zeven uur richting Westpunt om de Christoffelberg te beklimmen. Na een fotosessie van een uur bovenop de berg, zijn we na beneden aangekomen te zijn naar Playa Lagun gegaan in de hoop met schildpadden te kunnen snorkelen. En dat is gelukt! Het blijft bijzonder om met deze beesten te zwemmen. Hierna zijn we nog even langs Playa Forti, Cas Abou en Santa Martha gecrost met de luxe Kia Rio van Liek en Tiet.

Vrijdag weer een hele dag op pad, dit keer naar iets waar ikzelf ook nog niet was geweest: Klein Curacao. Daar zaten we weer met ons goeie gedrag om zeven uur ’s ochtends met ons slaaphoofd op de boot. Maar dat was het waard, want wat is Klein Curacao mooi! Nog witter strand, nog blauwer water en nog meer zon dan ik al gewend was. Helaas geen schildpadden, maar wel een lekkere barbecue en een gezellige dag! ’s Avonds zijn Lieke en Tiet bij het resort gebleven en ben ik ’t weekend gaan inluiden met de rest bij Wet n Wild.

Ondanks dat zaterdag bijna het einde betekende van de vakantie van Tiet en Liek, keken we toch ook wel erg uit naar deze dag. Zaterdag zijn we namelijk gaan zwemmen met dolfijnen! Van ons alledrie een kinderdroom en achteraf helemaal terecht, want was dat een bijzondere ervaring! Hierna zijn we neergeploft bij Zanzi om daar om 5 uur deel te nemen aan het wekelijkse happy hour uurtje! Een fantastische avond waar ze echt hebben mee kunnen maken zo’n Chillen op de Antillen feestje nou inhoudt. Met z’n allen schandalig dronken, met blote voeten dansen op salsamuziekjes in de ondergaande zon samen met – voor hen – een boel onbekende mensen die hen er direct bij betrekken om te zorgen dat zij ook de avond van hun leven hadden. Een perfecte afsluiting van een gezellige vakantie!

’t Was leuk om Curacao weer even te zien door de ogen van een toerist, ze hebben me weer even met beiden benen op de grond gezet en me weer laten inzien hoe prachtig het leven hier is. Dit wist ik natuurlijk al, maar onbewust zakt dit soms toch wat naar de achtergrond, omdat alles zo ‘normaal’ begint te worden. Ook heb ik een heleboel dingen van m’n Curacao bucket list af kunnen strepen door lekker de toerist uit te hangen in eigen land: op de foto met de pontjesbrug, eten bij plasa bieu, foto’s maken op het strand, bezoekje aan de struisvogelfarm, zwemmen met dolfijnen, in een luxe auto met airco toeren door curacao, slapen in een normaal bed, genieten van een warme douche en lekker decadent iedere avond uit eten! Kortom: een week waar ik nog heel lang op kan teren!

Liefs!

3 gedachtes over “Dushi’s uit Nederland op bezoek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s