Bon Pasku i Feliz Aña Nobo!

10921698_10204069242745924_294661881_n

Het is eind december en dat betekent dat hier ook de feestdagen voor de deur staan. Echter vier ik kerst dit jaar op een andere manier dan ik gewend ben. Vorige week zondag nog liep ik lekker met m’n korte broekje over de boulevard bij Mambo tussen de opblaasbare kerstmannen, bomen met kerstlampjes en een heuse schaatsbaan. Heel bizar, maar ook erg leuk om op deze manier kerst te gaan vieren.

De afgelopen weken zijn weer voor bij gevlogen. Hoogtepuntje was toch wel overnachten op Klein Curacao. Beeld je ’t maar eens in: slapen op een onbewoond eiland met een bountystrand, een felblauwe zee overal om je heen en dat samen met een barbecue, een gek feestje en een heleboel gezellige studenten. Hoewel de heenreis wat turbulent was, de helft hing kotsend over de reling of was niet in staat om te praten, was ’t echt een weekend om nooit te vergeten.

Inmiddels is het alweer 5 januari en zijn alle feestdagen helaas weer voorbij. Tussen alle feestgekte door heb ik niet de tijd gevonden om deze blog af te maken, dus doe ik dit maar op m’n eerste normale werkdag sinds twee weken. Afgelopen paar weken waren eigenlijk alleen maar hoogtepuntjes. Te beginnen met eerste kerstdag waar ik met Ilona (+vriend), Suus (+broer) en Guus uit eten ben geweest bij Scuba Lodge. Buiten aan zee, tussen de lichtjes en palmbomen. Toch geen echt kerstgevoel, omdat het 25 graden is, maar de serveersters met hun kerstmutsen brachten het kerstgevoel dan wel weer een beetje naar boven. Tweede kerstdag zijn we allemaal druk aan het koken geslagen, omdat we ’s avonds een diner met z’n 13en hadden georganiseerd. Iedereen maakte een tapas uit een land, waarvan het land werd bepaald door het lootje dat je had getrokken. Hoe origineel: ik had Nederland. Ik mocht dus de Hollandse keuken in – en believe me – dat is een gedoe als je in een studentenhuis woont met 45 man waarvan niemand fatsoenlijk zijn zooi opruimt zodat de ratten inmiddels van onze keuken zijn gaan houden…

Gelukkig is met een beetje hulp van Ilona en Bas mijn Hollandse maaltijd helemaal gelukt! Rucola stamppot met oude kaas en spekjes! Verder had iedereen zich ook zwaar uitgesloofd en hebben we ons tegoed gedaan aan roti, sushi, gamba’s, quesedilla’s, gevulde paprika’s met couscous, franse uiensoep, gazpacho en veel teveel wijn! Deze avond gaf me wel het ultieme kerstgevoel: aan een lange tafel eten met mensen waar je van houd om vervolgens rollend van tafel te gaan! Deze fantastische avond hebben we afgesloten met onze laatste Full Moon Party bij Kokomo Beach!

De rest van de week was ik vrij van stage, omdat het kantoor tussen kerst en oud en nieuw gesloten is. Dat betekende dus vakantie!!! Naast de nodige zonsessies op het strand, bezoekjes aan de Hangover partybar, The Alley en afscheidsborrels bij – huilen – Bermuda, omdat deze helaas dicht is gegaan, had ik 29 december mijn eerste pagaraborrel. Dit is een oudejaarsborrel van m’n stage waar alle klanten en andere relaties voor worden uitgenodigd, waar veel wordt gedronken en waarbij er een pagara wordt afgestoken om het oude jaar af te sluiten. Een hype hier op Curacao, de 31ste ligt heel Willemstad vol met die pagara’s (duizendklappers). Er was er zelfs eentje van Cafe de Tijd naar Saint Tropez, wat 1.2 km lang is!

Oud en nieuw is hier sowieso een veel grotere happening dan in Nederland. Waar ik in Nederland nooit goed weet wat ik overdag met oud en nieuw moet doen – op het opeten van moeders versgebakken oliebollen na – wist ik hier van gekkigheid juist niet waar ik heen moest, omdat er overal wel iets te doen is op oudejaarsdag. We zijn die dag om 13.00 begonnen met feesten, eerst bij Cafe de Tijd, met allemaal andere studenten en hebben we een aantal pagara’s bekeken en nog meer pagara’s gehoord (zo ongeveer de hele dag). Daarna zijn we met een clubje naar restaurant de Tropen gegaan waar de officiële Nederlandse oud en nieuw kon vieren om 19.00 uur curacaose tijd. Wat we daar aantroffen was een grote chaos. Afgezette wegen, overal motorrijders met haantjesgedrag en allemaal auto’s die er niet langs kunnen en overal bierdrinkende locals en stagiaires. Toen het eenmaal ”00.00 uur” was barstte het feest los en danste iedereen op straat. Hierna ben ik even een tukkie gaan doen om op te laden voor de echte party, namelijk het oud en nieuw feest bij Wet & Wild. ’t Feest bij W&W was er ook weer een om niet te vergeten. Voetjes in het zand, een gigantisch mooie vuurwerkshow, onbeperkt drank, slechte muziek dan weer wel, maar ook een heleboel lieve vrienden om me heen, dus ’t was mooie avond!

De ochtend erna natuurlijk de befaamde Unox nieuwjaarsduik geheel in Carribean style. Daar gingen we dan met onze Unox mutsen in het ‘koude’ water om ons daarna op te warmen met een bakje snert! Om het helemaal hollands te maken had moeder natuur nog even gezorgd voor een regenbui dus we hebben wel iets meegekregen van de Hollandse sferen 😉 Voor rusten is er wat feesten betreft op Curacao geen tijd. Op 2 januari was er namelijk een groot begin van het nieuwe jaar feest: Su’legria! Hier ben ik gaan werken in plaats van mee feesten, omdat mijn bankrekening na 5 maanden ook behoorlijk leeg is geraakt. Ondanks dat ik zelf niet naar ’t feest kon, heb ik een toffe avond achter de bar gehad met Pauline en Anouk.

Na één dag op adem te kunnen komen was het alweer tijd voor het vetste feestje van Curacao, namelijk Fuikdag 2015! Bepakt met 12 opblaasbanden, koelboxen vol bier en wijn en een tas vol wraps gingen we ’s ochtends vroeg met de Pelican naar Fuikbaai, om het daar te gaan beleven. Een grote gekte van opblaasbanden, jetski’s en boten met muziek en heel veel drank zorgde ervoor dat het een groot feest werd. Bijna niet te beschrijven hoe het is om dit mee te maken, dus ik zou zeggen mocht je een keer naar Curacao willen, zorg ervoor dat je de eerste zondag van het nieuwe jaar aanwezig bent! Neem dan wel tien flessen zonnebrand mee, want ik ben voor de rest van deze week een kreeft…

Een gedachte over “Bon Pasku i Feliz Aña Nobo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s