Living in paradise!

1888600_10203486298052671_7305554073178200174_n

Time flies! Alweer meer dan twee maanden op Dushi Korsou. En wat is het leven hier mooi! We herinneren elkaar er gelukkig nog vaak genoeg aan hoe bijzonder het is dat we hier mogen leven, want dingen als schildpadden spotten bij Lagun, chillen met een brightje op m’n strandbedje op een van de 100 mooie strandjes en op m’n blote voetjes dansen tot in de late uurtjes beginnen zowat ‘normaal’ te worden hier. Een van de redenen waarschijnlijk dat ik al anderhalve maand niet heb geblogd.

Koffers zoeken met KLM
Weer tijd voor een nieuwe update dus!  Laat ik maar beginnen bij hetgeen waarvoor ik naar Curaçao ben gegaan: mijn stage. Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid en dus ook eigen projecten. Op het moment ben ik bezig met een supertof project voor de 80ste verjaardag van KLM Curaçao en Aruba. Er worden de komende maand 8 koffers verstopt op Aruba en Curacao waar dan via Facebook hints voor worden vrijgegeven. Uiteindelijk kunnen de vinders een ticket naar Amsterdam winnen. Ik heb voor deze actie het beeldconcept verzonnen en deze wordt nu uitgewerkt door de studio. Verder heb ik het hele tekstuele gedeelte ervan geschreven, het draaiboek gemaakt en ben ik met Tsamira van KLM op pad geweest om de hints te fotograferen enzo. Toch wel trots dat er een actie online is die ik van voor tot einde heb gecoördineerd en waarbij ik het creatieve concept ook heb uitgedacht!

Clini Clowns
Verder ben ik twee weken terug mee geweest naar een fotoshoot voor de Clini Clowns in een ouderenhuis voor dementerenden. Schrijnend om te zien in wat voor tehuis zij ‘gestopt’ worden, maar ook heel mooi om te zien hoe die Clini Clowns die ouderen helemaal dol maken. Uiteindelijk zullen deze foto’s worden gebruikt voor de hernieuwde website van Clini Clowns Curaçao. Inmiddels ben ik ook druk met alle mediawerkzaamheden binnen het bedrijf, aangezien de front office jongen Richard, is ontslagen en dit deel dus door mij en m’n stagebegeleidsters opgepakt moet worden. Heel naar voor hem, maar stiekem erg leuk voor mij, want zo krijg ik meer taken waar ik veel van kan leren!

Zon, zee, strand en… een gitaar
Tussen deze 40 uur per week vertoeven op kantoor, maak ik eigenlijk alleen maar leuke dingen mee. Een hoogtepuntje was toch wel de zondag dat we met het huis naar Lagun gingen. Nick en ik gitaartje mee en hebben daar de halve middag gitaar zitten spelen. En ik heb zowaar 3 liedjes geleerd! Het resultaat was zere vingers en een verbrandde rug, maar dat was het ’t zeker waard! Inmiddels zit ik bijna iedere dag te oefenen dus dat gaat de goede kant op 🙂

Dinnerdates
Inmiddels hebben we ook The Alley ontdekt, een tent waar je iedere dinsdag van 9 tot 10 voor 15 gulden onbeperkt kan drinken! Heeeeeel fijn, haha. En zo kan je toch nog op tijd je bed in! Cabana blijft nog altijd vaste prik en is iedere woensdag weer tof. Met 3 klasgenoten van Ilona hebben we nu een soort van ‘traditie’ dat we iedere woensdag samen eten. Ene keer bij de jongens en andere keer weer bij ons! Die avonden beginnen altijd erg gezellig met een eigen gekookte maaltijd en eindigen in dronkemanspraat en brakke koppies de dag erna. Heel fijn!

Tijdje terug zijn we ook naar een eilandfeestje geweest, wat ondanks een tegenvaller (een rotseiland ipv zand, prikbeesten in het water, een schrale hut wat de dansvloer was en drank die naar een paar uur op was) alsnog heel tof is geworden! Want ja, we mogen natuurlijk ook niet klagen: nog steeds stond ik met 100 gezellige ietwat zatte medestudenten in het zonnetje te dansen op fijne muziek. Ohja en hamburgers ook altijd goed!

Bliksembezoek aan Nederland
Sowieso ben ik weer even helemaal blij met mijn leventje op Curacao, na een week in Nederland op vakantie te zijn geweest. Wat is het daar koud! Maar wat was het ook fijn om iedereen weer even te zien. Alle gemiste quality time van het afgelopen jaar met Eva ingehaald en natuurlijk een super mooie dag gehad op de bruiloft van m’n broer. En m’n stempel weer even gezet op het uitgaansplein van Ede door gênant dronken te worden… Stiekem was ik ook erg blij om weer terug te gaan (mede vanwege m’n gênante dronken vertoning), omdat ik in Nederland lekker bij de kapper zat, een tijdschrift open sloeg en ik een prachtige foto van de Grote Knip zag met een artikel erbij over al het moois van Curacao. Toen kneep ik mezelf me maar weer even goed in m’n handjes, bij de gedachte dat ik dus gewoon ieder weekend ‘eventjes’ naar de Grote Knip kan crossen om met me billen in de zee te chillen!

1501763_781836065207119_5924707435781666525_n

Stagebeoordeling
Net voordat ik terug ben gegaan naar Nederland, heb ik mijn tussentijdse beoordeling gehad op stage en die is me 100% meegevallen! Fahrida en Paulinka, mijn stagebegeleidsters waren erg positief over mijn conceptuele en creatieve kwaliteiten! In de uitvoerende taken valt er nog wel wat te winnen – wat ik stiekem ook wel wist – ik ben nou eenmaal een chaoot eerste klas. Maar daar kan aan gewerkt worden! Met de positieve feedback en tips in m’n achterhoofd, zit ik daarom nu ook weer lekker op stage na m’n Hollandse break. Helaas blijft er 1 ding waar ik binnen deze stage een enorme onvoldoende zal scoren en dat is toch wel de tafelvoetbal spelletjes. Op het moment zit ik de zoveelste nederlaag te verwerken, hoewel het voor mij eigenlijk een overwinning was, want ik heb wel 2x gescoord… Vandaag heb ik mijn knutselkwaliteiten van vroeger ook weer tevoorschijn gehaald voor het afscheidscadeau van Leo, waarvan we vanavond een afscheidsborrel hebben bij de baas omdat hij ergens anders gaat werken. Ik ben erg benieuwd, hoewel alle andere niet werk-gerelateerde gebeurtenissen met PRGV me altijd wel zijn bevallen!

Momenten van afscheid nemen
Gisteren heb ik samen met Anouk, Pauline, Daphne en Eev een heerlijke avond gehad. Evelien zit op dit moment in het vliegtuig naar Nederland, wat voor ons wel een enorme bummer is, aangezien Evelien ongeveer een synoniem is voor ‘gegarandeerde lachbui’. We zijn ergens op het strand neergeploft met een paar flessen Gallo, een muziekje en een wensballon en hebben zo onze laatste avond samen doorgebracht voordat we naar Cabana gingen om daar met de rest er een leuke laatste avond van te maken. Lieve Evelien, je was mijn steun en toeverlaat in deze soms ietwat surrealistische wereld vol GTST 30.0 taferelen, maar vooral ook degene die me keer op keer buikpijn van het lachen bezorgd! Thanks voor de toffe tijd, Eev!

10299029_10203600525788293_5666213583678756965_n

Gelukkig blijft de rest net als ik tot einde van januari, want al die afscheidsmomenten sla ik liever nog even over! Ander heuglijk nieuws is dat ik over twee weken Anita en Lieke in de armen kan vallen en ze 10 dagen lang alles van het eiland kan laten zien!

Liefs, San

2 gedachtes over “Living in paradise!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s