Het land van de Dushi’s, happy hours, stranden en palmbomen!

10612818_10203101897482897_2922789591166452551_n

Vandaag: de dag dat ik alweer twee weken met m’n hollandse witte lijf in de Curacaose zon zit! Deze eerste weken zijn zo snel voorbij gegaan. Ik heb al zoveel gedaan en meegemaakt terwijl ik aan de andere kant het idee heb dat ik alleen maar op m’n luie reet in de zon heb gelegen om vervolgens van het ene happy hour in de volgende te rollen. Vind ik helemaal niet verkeerd trouwens.

De stranden zijn hier mega mooi. Een paar minuten rijden van m’n huis zijn de toeristische strandjes met de happy hour strandtenten, maar als je even een half uurtje rijd kom je echt de mooiste dingen tegen. Baaien tussen rotswanden met helderblauw water waar je heel mooi kunt snorkelen. Had ik nog nooit eerder gedaan, dus ik lig nu steeds een uur met me kop onder water om alle vissen te bekijken. Hebben zelfs vorige week een paar schildpadden gezien tijdens het snorkelen, dat was echt heel tof.

Met dat mooie weer en al die Nederlanders is wennen aan het leven hier helemaal niet zo moeilijk. Het scheel natuurlijk ook veel dat ik gewoon Hollands kan praten en ik me even in Nederland waan zodra ik de Appie inloop. En als ik heimwee krijg, kan ik altijd nog op naar stampotdag bij een van de restaurantjes hier. Helaas zijn hier ook de Hollandse grijze dakduiven die door de keuken fladderen of me een hartaanval bezorgen als ik op m’n strandbedje lig. Dat is dan weer wat minder.

M’n studentenhuis is helemaal prima, hoewel ze het wel mooier hebben laten lijken dan het is. Ik ben namelijk huurster van een huis met een zwembad met groen water, zonder wasmachine en ongeveer 300 gratis mieren in je pak hagelslag als je die 1 dag vergeet in de koelkast te zetten. Zo zijn we geregeld met een paar man een half uur bezig geweest om een blikje mais open te krijgen, omdat de blikopener overleden was. En een kaasschaaf die het doet is ook best een luxe sinds ik hier ben. Ook hebben we van die moooie hekken met sloten rondom het huis zodat er geen inbrekers kunnen komen, maar die staan dus 24/7 open. Heel slim dus. Oh, en vandaag struikelde ik weer over een van de schoonmaaksters die lekker op de picknicktafel lag te tukken. Heel typisch…

Ook doet soms de koelkast het opeens niet meer en ligt er weer een ontdooide kip in de koelkast. Geloof me, dat stinkt. En ik dacht slim te zijn een kamer zonder airco te nemen, omdat dat goedkoper is, wordt de rekening ineens door iedereen gedeeld en betaal ik gezellig mee aan iemands airco terwijl ikzelf een old school waaier heb, jeej.

Ondanks alle gebreken in het huis, bijvoorbeeld altijd koud douchen en met je rol onder je arm naar de wc lopen, is het prima wonen hoor. Uitzicht op de zee, chille plekjes om te barbequen en veel leuke mensen 🙂 Eerst zaten we maar met 15 man, maar afgelopen twee dagen zijn er zeker 20 mensen bijgekomen. Met als fijne bijkomstigheid dat er altijd wel iemand thuis is om gezellig mee te kletsen!

Toch zit ik stiekem meer bij het huis van 43 dan bij m’n eigen huis. Daar zit Demi, die ik al via via kende uit Nederland. Zo heb ik Nathalie leren kennen en zo ook het hele huis daar. Dinsdag was Nathalie jarig en hebben we tapas gegeten en zijn daarna naar Omundo gegaan, om een poging salsa dansen te doen. Het leuke is dat als je nu naar strand of feestje gaat, je overal wel mensen uit verschillende huizen tegenkomt die je kent en die weer met mensen zijn die je nog niet kent, dus zo ben je nooit alleen 🙂

Gisteren ben ik met Ilona (ook van 43) en drie andere huisgenoten van mij naar de Mac geweest, omdat we – heel verrassend – geen zin hadden om te koken. Koken is hier namelijk net zo duur als uit eten. Een pakje brie in de supermarkt is bijvoorbeeld 9 gulden. En een heel menu bij de Mac ook. Dus ja, dan is de keus om naar de Mac te gaan, gauw gemaakt! Gisteren had Nick een gitaar gekocht en hebben hij en Simon gisterenavond zitten spelen terwijl de rest de hele avond lekker vals heeft mee zitten bleren. Helaas wilde Nick en Simon geen duet van Nick en Simon doen, beeetje flauw.

Dit weekend is laatste weekend van Simon en de aankomst van een stuk of 15 mensen uit de Curacao-app vanuit Nederland dus heel veel feestjes en leuke dingen. Vanavond eerst Wet n Wild happy hour en daarna slepen we alle mensen met dikke jetlag gezellig mee naar de schuimparty van Bermuda. Morgen nog naar een nieuw tof strandje en daarna weer naar een feest!

Ohja, en tussendoor loop ik ook nog 40 uur per week stage! Afgelopen maandag is deze begonnen en het is vandaag dus mijn vijfde dag alweer. Week 1 kan ik wegstrepen! Het is deze periode nog vrij rustig, dus ik heb regelmatig moeite met mezelf bezig te houden, maar als er iets te doen is, is het ook wel echt leuk.

Het is heel vrij hier, ik mag tussen 8 en 9 beginnen en tussen 5 en 6 weg en tussendoor kies ik zelf wanneer ik een uur pauze heb. Regelmatig als ik bezig ben met iets springt een van m’n collega’s op om ons uit te dagen voor een potje taelvoetbal. Ja, die hebben we midden in ons kantoor staan. Vervolgens staan we gillend aan die tafelvoetbaltafel en schreeuwt de baas dat we ff zachter moeten doen, omdat hij aan het bellen is. Paar minuten later is het dan Jooo ga maar verder ben klaar met bellen hoor! Zo relaxed dat het zo informeel is allemaal.

Zo hebben we op dag twee een dikke ice bucket challenge gehouden voor een lokale stichting hier. Stonden we daar met z’n allen voor de deur van kantoor, terwijl Richard van de receptie met nog iemand tien icebuckets naar beneden gooit. Heel koud, maar ook leuk om te doen met ‘t team en een heel tof filmpje als eindresultaat.

Qua opdrachten ben ik nu voornamelijk bezig met offertes aanvragen voor het drukken van flyers en dergelijke. Maar ik ben ook bezig met een interne campagne voor het overheidsloket hier. En mag ik helpen met de vernieuwing van de website van de Clini Clowns Curacao. Dat is een stichting die PRGV sponsort. Fahrida (een van mijn stagebegeleidsters) helpt me nu nog met opstarten, maar zodra ik er een beetje inzit wordt dat mijn eigen projectje. Dat vind ik wel echt heel tof.

Verder verbaas ik me er nog steeds over hoe ontzettend veel toffe klanten we hier hebben. Ik wist wel dat ze veel klanten hadden, maar als ik nu door de stad rij zie ik bijna op iedere hoek wel een ad van ons. Zo hebben we KLM, AH, Coca Cola als klanten, maar ook ziek grote resorts van hier zoals Blue Bay en Renaissance Mall en Riffort Casino.

Na het weekend ga ik even m’n stagevergunning proberen te regelen, aangezien alles op z’n Antiliaans gaat hier: heel langzaam dus. En dan ga ik ook even op autojacht samen met Ilona zodat ik zelf ook rond kan scheuren, nu rijd ik steeds met anderen mee, wat prima gaat, maar vind het ook wel leuk om zelf hier te rijden. Dat is een hele beleving op zich.

Regels zijn er eigenlijk niet. Rechtdoor gaat altijd voor. Je scheurt zo hard als je kan. Je neemt voorrang in plaats van dat je het geeft. Op de Salina rotonde hebben mensen op de rotonde voorrang en op een andere rotonde hebben de mensen die de rotonde óp willen juist weer voorrang. Als je een botsing hebt, mag je hoe dan ook geen enkele centimeter je auto verplaatsen. Ook al sta je midden op de weg. Je moet namelijk wachten tot er iemand is, de politie ofzo, die gaat dan bepalen wie de schuldige is. Heel apart. En ohja, ze hebben hier alleen maar niet werkende flitspalen aangezien de fotorolletjes smelten. En daarbij rijd iedereen dronken in de auto dus je moet naast het gewone roekeloze autorijgedrag hier ook nog rekening houden met dronkelappen. Een en al bizarheid dat verkeer hier dus, maar toch voelt het helemaal niet onveilig in de auto.

Inmiddels is er al weer een weekend voorbij, geen tijd gehad om het voorgaande up te loaden. Het weekend was ontzettend leuk, zo leuk dat ik gisteren met halve keelontsteking en koorts in m’n bedje lag. Gelukkig doet een berg strepsils en goed slapen veel dus voel ik me nu weer prima 🙂

Tot snel! –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s